Tuesday, September 16, 2008

:: Tips Kejutkan Orang Bersahur ::

Time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada tips menarik untuk dicuba :-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur.. Camni antara caranya..

1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan.. Kalau tak bangun jugak

2. Sentuh bahu org tidur tu.. Dan goyangkan perlahan-lahan.. Sambil panggil nama dia.. Kalau tak bangun jugak

3. Renjis air kat muka dia.. Sambil panggil nama dia.. Kalau tak bangun jugak

4. Tampar-tampar manja pipi dia.. Sambil panggil nama dia.. Kalau tak bangun jugak

5. Tutup kipas/air cond..


Tapi kalau still tak ada effect

1. Jerit nama dia kuat-kuat.. Kalau tak bangun jugak

2. Gigit ibu jari kaki dia.. Cam hantu toyol gigit.. Kalau tak bangun jugak

3. Simbah air sebaldi.. Kalau boleh air rendam baju dalam korang.. Kalau tak bangun jugak

4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam.. Kalau tak bangun jugak

5. Goyang badan dia kuat-kuat then jerit gempa bumi! Gempa bumi! Tsunami! Tsunami!.. Kalau tak bangun jugak

6. Jerit api! Api! Api!.. Kalau tak bangun jugak

7. Letak KFC ke Mc D ke tak pun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia.. Bagi ambik bau sikit..


Tapi kalau still tak ada effect gak kannnn

1. Pergi kat telinga dia.. Then sebut maa rabbuka! Sambil seru nama dia byk kali.. Kalau masih tak bangunnnn..

2. Pergi kat dia, baca je surah yaa sin!


Tapi kalau still tak ada effect gak.. Ni je la cara terakhir

1. Panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan.. Kerana tuhan lebih menyayanginya

No comments: